05.04.2021

İşetmeniz Pandemi Sonrası Yeni Normale Hazır Mı? Nasıl Yapılır?

İşetmeniz Pandemi Sonrası Yeni Normale Hazır Mı?

Covid-19 pandemi sürecinin hepimizin hayatını büyük ölçüde etkilediği ve değiştirdiği yadsınamaz bir gerçek ama bu değişimlerin ne kadarı hayatımızda kalıcı hiç düşündünüz mü? Salgın sona erdiğinde, yeni dünya düzeni nasıl olacak? Salgın sonrası dijital dönüşüm hayatımızda nasıl bir yer edinecek? Pandemi nedeniyle çalışma hayatımız birçok değişikliğe uğrasa da hayat hala devam ediyor. Öncelikle, salgından sonra eski normale geri dönüş olmayacağını kabullenmemiz ve alacağımız önlemleri bu gerçeklik üzerinden devam ettirmemiz gerek. Burada hepimizin aklındaki soru şu; ‘Peki salonunuz bu değişimlere hazır mı?’ İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre artık kuaför, berber, güzellik salonları vb. işletmelerde belirli kurallar geçerli olacak ve yeni genelge içeriği nedeniyle randevulu sistem gibi daha birçok yeni hizmet şekli hayatımıza dahil olacak. Eğer salonunuzun yeni hizmet şekillerine hazır olmadığını düşünüyorsanız, doğru blog yazısını okuyorsunuz demektir.

Sosyal Mesafe

Pandemi nedeniyle hayatımıza dahil olan yeni kelimelerden biri de ‘Sosyal Mesafe’. Günlük hayatımızda sosyal mesafe kurallarına uymak daha kolay olsa da, salonunuzda uygulayacağınız sosyal mesafe kurallarına çok dikkat etmeniz lazım. Sunmuş olduğunuz her hizmetin mesafesini doğru ayarlamalı, müşterilerinize bu konu hakkında duyarlı olmaları gerektiği konusunda bilgilendirmelisiniz. Konuşmalar ve hizmetler maskesiz gerçekleştirilmemeli, koltuklar olabildiğince birbirinden uzak tutulmalı, müşterileriniz olabildiğince randevulu ve az sayıda olmalı, salonunuzun belirli noktalarına dezenfektan stantları yerleştirmelisiniz.

Maske ve Yüz Sperliği

Tırnak ve güzellik salonlarının aksine; kuaför, berber ve makyözler müşterilerinin saçlarını keserken ya da makyajlarını yaparken bazı sorunlarla karşı karşıya kalacaklar. Tüm hizmetlerin risk seçeneğini en aza indirerek gerçekleştirilmesi bu süreçte en önemli etken. Müşterilerinize her daim maske takmalarını hatırlatmalı, salonunuzun belirli yerlerine Covid-19, sosyal mesafe ve maske takmalarını hatırlatacak afişler asmalısınız. Bir süreliğine yiyecek/içecek ikramına ara vermek iyi bir seçenek olabilir.

Online Müşteri Takip Programı

Pandeminin hayatımıza dahil olmasıyla birlikte dijitalleşme günlük yaşantımızda önem kazandı. Birçoğumuz dijitalleşmeyle birlikte çalışmalarına evden devam edebildi ancak salon sahipleri için böyle bir durum söz konusu değil. Salonların açılmasıyla birlikte, sosyal mesafe kuralları gereğince randevulu müşteri sistemi de zorunlu kılınmış oldu. Güzellik merkezi yazılım desteği sayesinde, hem sosyal mesafe kurallarına uyarak online randevu alabilir hem de anlaşmış olduğunuz yazlımın içeriğindeki ek birçok özellikten de yararlanarak salonunuzun yönetimini dijitalleştirebilir ve profesyonelleştirebilirsiniz.

Salon Randevu’nun işletmenize online müşteri takip programının yanında ek olarak hangi seçenekler sunduğunu görmek için; seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Sosyal Medya

Sosyal medya pandemi sürecinde hepimizin en yakın arkadaşı oldu. Bu yüzden dijitalleşen dünyanın bize sunduğu ücretsiz getirilerinden yararlanmayı unutmayın. Gün geçtikte sosyal medyayı aktif kullanan insan sayısı artıyor ve bu herkes için yeni bir kitle demek. Salonunuzla ilgili güncel bilgilendirmeleri, sunduğunuz hizmetleri, mutlu müşterilerinizi ve çalışma saatlerinizi anlaşılır bir şekilde paylaşın. Sosyal medya aracılığıyla her daim müşterilerinizle iletişimde kalın ve kendi salonunuzun reklamını kendiniz yapın.

Personel Motivasyonu

Pandemi hepimizi çok farklı şekilde etkiledi. Bu süreç içerisinde bir yönetici olarak salonunuzda çalışan herkesin motivasyonunu ve ruh sağlığını yüksek tutmaya çalışın. Biliyoruz, bu herkes için zor ancak salonunuzdaki personelin günlük ruh hali müşterilerinizi de etkiler. Personelinizin her zaman yanında olduğunuzu hissettirin. Örneğin, iş yükünü hafifletebilmek adına bir güzellik merkezi programından yararlanabilirsiniz. Personelinizin günlük çalışma programını düzenle tutabilir; adisyon, stok, çalışma saatleri gibi birçok işlemi güzellik merkezi yazılımı üzerinden gerçekleştirerek hem kendinize hem de personelinize emek ve zaman tasarrufu kazandırabilirsiniz.

Eğer aklınıza takılan bir soru ya da daha fazla öneriye ihtiyacınız varsa (0212) 706 05 10 numarasından veya [email protected] adresinden lütfen bizimle iletişime geçin.

İrem Koç

Etiketler

  • güzellik merkezi yazılım
  • online müşteri takip programı
  • güzellik Merkezi programı
Salonunumuz için güzellikler bu tarafta
İş Ortaklığı Formu
Fiyat Al İş Ortaklığı Ara