Hangi Yüze Hangi Saç

sac Saç

Hangi Yüze Hangi Saç

Yüz şekline göre saç seçimi şüphesiz en çok zorluk yaşanan yerlerden biri ve saç şeklinizi yüz şeklinize uygun kestirdiğinizde sonuç çok daha başarılı olacaktır, eğer karakteristik bir yüz şekline sahip olduğunuzu düşünüyorsanız tercihinizi farklı saç modellerinden yana kullanabilirsiniz, peki siz nasıl bir seçim yapmalısınız?

Yuvarlak Yüz Şekli

Yuvarlak yüz şekline uygun saç kesimleri arasında hareketli kesim şekilleri ideal seçim oluyor. Eğer yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz, yüzünüzü daha ince ve uzun gösterebilmek için katlı ve omuz hizasında saç kesimlerini tercih etmelisiniz. Ayrıca omuz hizasında kesilen bir saç yuvarlak yüzün daha ince görünmesine de katkı sağlar.

Kare Yüz Şekli

Kare yüz şekli için ise en iyi seçim orta uzunlukta ve çene altına inen bir saç kesimi olacaktır. Yüzü çerçeve içine alan katlar ve tek tarafa ayrılan saçlar köşeli yüzleri yumuşatır. Elmacık kemikleri öne çıkartmak gerekir. Böylece köşeli yüz daha az sert görünecektir. Ayrıca asimetrik şekilde kesilmiş omuz hizasındaki saçları da deneyebilirsiniz.

Kalp Yüz Şekli

Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz de alt kısımları daha dolgun saç modelleri tercih edilmelidir ayrıca bu yüz şeklindekiler için kakül iyi bir seçim olacaktır. Kısa katlı saça yapılan uzun kakül yüz şeklinizin en iyi şekilde görünmesini sağlar ve böylelikle saçınızla yüzünüz tam bir uyum içerisinde olacaktır.

Dikdörtgen Yüz Şekli

Dikdörtgen hatlara sahip olanlar için yüz şekline göre saç modeli bulmak zordur çünkü yüzün uzunluğu genişliğinden fazla olduğu için bazı saç modelleri ile orantısız bir görüntü ortaya çıkabilir. Ama bu yüz şekline uygun saç modelini bulduktan sonra kolay kolay vazgeçemeyecek kadar çok sevilir. Dikdörtgen yük şekline sahip olanlar uzun saç modellerini ya da saçın yukarılarına verilecek volümleri tercih etmelilerdir çünkü bu kesimlerde amaç yüzü olduğundan kısa göstermektir. Köşeli uzun yüz hatlarını daha yuvarlak göstermek için ise perçem stilini denemelisin bu sayede daha oval halde görülen yüz şekli saçınızla muhteşem bir bütünlük oluşturabilirsiniz.

Yaren Ünal

İş Ortaklığı Formu

İş ortaklarımıza sunmuş olduğumuz özel fırsatlardan yararlanmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Gönder

Google Doğrulama

İş Ortaklığı Formu

Ortaklık formu başarıyla gönderildi.

Şifremi Unuttum