Protez Tırnak

tirnak Tırnak

Protez Tırnak

Protez Tırnak Uygulaması popüler güzellik uygulamalarındandır. Kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen protez tırnak uygulamalarının çeşitleri ve fiyatları nedir? Nasıl bakımı yapılmalıdır? Kullanım ömrü ne kadardır?

Protez Tırnak Nedir? Protez Tırnak Uygulamaları

Protez tırnak uygulaması ilk olarak Josef Greppmayer(1901 - 1977) tarafından geliştirilmiş, 1953’te patenti alınmıştır. İlk olarak sağlık sebeplerine çözüm olarak kullanılan protez tırnaklar, günümüzde kadınlar için en popüler ve sıklıkla tercih edilen tırnak uygulaması haline geldi.

Tırnakları kısa ve çabuk kırılan kadınlara güçlü ve estetik görünüm kazandıran protez tırnak uygulamasının 3 farklı çeşidi bulunuyor.

Protez Tırnak Çeşitleri

Protez tırnak nedir

Akrilik Tırnak

Bu teknik sıklıkla kırılgan ve ince tırnaklar için kullanılır. Özel bir toz karışımı ile uygulanır. Doğal görünümü diğer protez tırnaklara göre az olsa da oldukça dayanıklıdır. Akrilikler jel tırnaklara göre daha serttir, bu da daha az esnek olmasını sağlar. Ayrıca kullanım sonrası tırnaklardan çıkarırken cilalanır ve özellikle asetona batırılır bu işlem tırnağa daha fazla zarar verebilmektedir.

Jel Tırnak

Bu işlemde tırnağa özel bir jel uygulanır. Daha dayanıklı ve sağlam olan tırnaklar için kullanımı uygundur. İlk olarak tırnağa törpü sonrası bir astar uygulanır ve üzerine sürülecek jel kaplama işlemi sonrası LED veya UV ışığı altında tırnağın kuruması sağlanır. Jel tırnaklar akrilik tırnaklara göre uygulaması ve kullanımı daha kolaydır. Jel tırnaklarda kolay şekillendirme yapılmaktadır ve genel olarak akrilik tırnaklarda uygulanan toz karışımındaki güçlü kokulara maruz kalınmaz.

3-4 haftaya kadar kullanılan jel tırnaklar akrilik tırnağa göre daha ince olmasına rağmen daha çok tercih edilmektedir.

Dipping Tırnak

protez tırnak fiyatları

Bu teknik daha çok akrilik tırnak uygulamasına benzemektedir. Fakat akrilikteki güçlü kokular yoktur. Kokusuz ve mat olması nedeni ile akrilikten farklıdır.

Protez Tırnak Bakımı ve Kullanım Süresi

Protez tırnaklar kalıcı olması ve uzun süreli kullanımı sayesinde kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan güzellik uygulamalarındandır. Kimyasal ürünlerle temasında bozulmalar olması nedeniyle, temizlik malzemeleri eldiven yardımıyla kullanılmalıdır. Düzenli ve dikkatli kullanımda bakımı yapıldığı zaman uzun süreli kullanılabilmektedir. Tabii ki protez tırnakların 4 haftaya kadar kullanımı önerilmektedir. 4 haftalık süre sonrasında bakım yaptırarak dipten gelen tırnakları düzelttirebilir ve protez tırnak uygulamasının ömrünü arttırabilirsiniz.

Protez tırnakları istediğiniz zaman çıkarttırabilirsiniz, fakat bu işlemi evde yapmamanız gerekmektedir. Yine bir uzman tarafından çıkarılması gerekmektedir. Çıkarma işleminde yanlış yöntemlerin ve malzemelerin kullanımı gerçek tırnaklarınıza kalıcı zarar verebilmektedir.

Protez Tırnak Fiyatları

Protez tırnak uygulamaları Güzellik Merkezlerinde, Tırnak Stüdyolarında ve Kuaförlerde uzmanlar tarafından yapılmaktadır. Piyasada fiyatları değişkenlik gösterse de ortalama 250-450 TL civarında fiyatlar karşımıza çıkmaktadır. Kullanılan malzemenin kalitesine göre fiyatlarda değişkenlik olmaktadır.

Yaren Ünal

Etiketler

  • protez tırnak nedir
  • jel tırnak
  • protez tırnak fiyatları
  • protez tırnak bakımı
  • akrilik tırnak

İş Ortaklığı Formu

İş ortaklarımıza sunmuş olduğumuz özel fırsatlardan yararlanmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Gönder

Google Doğrulama

İş Ortaklığı Formu

Ortaklık formu başarıyla gönderildi.

Şifremi Unuttum