Saç Bakımı

sac Saç

Saç Bakımı

Saçlar kadınların çekici ve bakımlı görünmesini sağlayan en önemli aksesuarlarıdır bu yüzden kadınlar için saçlarına uygulanan işlemler ve bu işlemlerin saçlarında yol açtığı değişiklikler oldukça önem taşır. Yıpranmış ve sönük görünümlü saçlar dış görünüşü büyük ölçüde olumsuz etkiler. Yıpranma ve dökülmelere karşı gereken saç bakımı yapılmazsa ve saça bilinçsiz bir şekilde yanlış işlemler uygulanırsa saçlar sağlığını kaybederler ama kolay yöntemlerle saçlarınızın kırılmadan ve yıpranmadan doğal ışıltısını geri kazandırabilirsiniz.

Kaliteli Saç Ürünleri

Saçlarda kullanılan ürünler seçilirken koku, renk, marka ve paketleme kadar içeriği de çok detaylı incelenmelidir çünkü ürün kullanımından sonra saçımızda hissettiğimiz o anki güzellik kalıcı olmayıp aksine içerdiği kimyasallar saçta hasar bırakabilir. Bu kimyasallardan birine göz atacak olursak şampuanlarda, saç ve cilt bakımı ürünlerinde, makyaj ürünlerinde, nemlendiricilerde sıkça kullanılan paraben saç dökülmesinin çok büyük oranda sebebidir ayrıca verdiği zararlar sadece saça değil bütün vücuda olduğu için kesinlikle bulunduğu ürünler kullanılmamalısınız. Bu kadar zarara yol açan bu kimyasalın neden kullanıldığını soracak olursanız parabenin üreticiler tarafından tercih edilme nedeni ürünlerin raf ömrünü uzatan koruyucu bir madde olması ve ürünlerinde bakteri üremesini önlemesidir.

Doğal Yağlar

Saç bakımı

Saç bakımınızın çok maliyetli olmasını istemeyip kalıcı sonuçlar elde etmek istiyorsanız tercihiniz doğal yağlardan yana olabilir. Bu yağlardan en yaygın olanını soracak olursanız herkesin aklına ilk gelen argan yağı olur. Argan yağı içerisinde bulundurduğu B ve E vitamini sayesinde saçınıza parlaklık ve yumuşaklık kazandırır. Bu yağı banyodan önce ve sonra uygulayabilirsiniz. Tek püf noktası ise yağı biraz ısıtmak ve saçlarınıza masaj yaparak uygulamaktır. Diğer bir yağ olan Hindistan cevizi yağı, saçlardaki cansız ve mat görünümün giderilmesine yardımcı olur ve aynı zamanda saç derisinin güçlendirilmesinde de etkilidir. Çam terebentin yağı da saçta doğal ve verimli bakım sağlayan yağlardan bir diğeridir. Aynı zamanda saçta canlılık ve dolgunluk isteyenlerdenseniz tercihinizi bu yağdan yana kullanabilirsiniz.

Saçımızı Nasıl Kullanmalıyız

Saç bakımı denince herkesin aklına gelen saça bir ürün uygulamaktır fakat bunun aksine saçımızın günlük kullanımı da bir açıdan saç bakımı sayılmaktadır. Saç bakım rutininin temel adımı olan saç taramaktan bahsedecek olursak püf noktalarına dikkat edilerek yapıldığında sağlıklı saçlara bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Saçları günde bir kez taramak güçlendirmek için yeterlidir. Saç tararken kullanılan fırça cinsine dikkat edilmelidir. Geniş fırçalar yardımıyla ve nazik hareketlerle taranıp sert hareketlerden kaçınmalısınız. Tarama sırasında ise saçta oluşabilecek yıpranmaları en aza indirmek için duş aldıktan sonra nemli saçı ikiye ayırarak taramak tercih etmelisiniz.

Yaren Ünal

Etiketler

  • saç bakımı
  • paraben
  • argan yağı
  • çam terebentin
  • nemli saç

İş Ortaklığı Formu

İş ortaklarımıza sunmuş olduğumuz özel fırsatlardan yararlanmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Gönder

Google Doğrulama

İş Ortaklığı Formu

Ortaklık formu başarıyla gönderildi.

Şifremi Unuttum